Glas in Lood

Het klassieke werk mag als een specialisme gezien worden. Dat betekent  dat al uw bestaande glas-in lood weer geheel in nieuwstaat kan worden teruggebracht , en eventueel verkleind of vergroot kan worden of zelfs tussen dubbelglas gevat word.De mogelijkheden om oud glas in lood in ere te herstellen zijn legio en kunnen varieren van een totaal restauratie tot een ruitje vervangen op locatie.

Bij een totaal restauratie word het raam geheel van oud lood ontdaan, kapot glas wordt vervangen en indien nodig opnieuw gebrandschilderd daarna opnieuw in lood gezet en om het trillen ,tocht en vocht tegen te gaan wordt het raam uiteindelijk nog gekit.

Deel restauratie:indien het lood en de solderingen nog in goede staat verkeren,maar het raam rammelt, zal opnieuw kitten vaak al een oplossing zijn, eventueel kunnen er ook nog een paar gebroken solderingen hersteld worden.

Er bestaat ook de mogelijkheid om restauratie uit te voeren op locatie dit kan echter alleen wanneer er een beperkte glas breuk is, het lood en de solderingen nog in goede staat verkeren en het paneel niet te veel verbogen is.

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf of in samenspraak met ons een raam te ontwerpen.Ondanks onze traditionele inslag  staan wij zeker open voor hedendaagse ontwerpen of  anderzijds experimenten met betrekking tot glas in lood. Wij hebben al diverse pic1_topwerken van kunstenaars uitgevoerd.

Voor een prijsindicatie hebben wij nodig:

  • Een duidelijke foto of schets
  • Maatvoering (BR x H)
  • Aantal
  • Indien bekend de te gebruiken glassoorten
  • Kleuren van te gebruiken glas

Vraag hier uw offerte aan

 

Eventueel is het mogelijk om bij u thuis te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Er kan dan gebruik gemaakt worden van een voorbeeldenboek en glasstalen voor de juiste kleur- en glaskeuze.